Schaatsen op Zandwerven

Nieuws voortgang ijsbaan

 

Afgelopen vorst hebben de eerste schaatsers zich al op natuurijs gewaagd. Helaas niet voor lang. “Hoelang moeten wij nog wachten”? Veel te lang, toch wordt er op de achtergrond wel aan gewerkt, al is het veel wachten op voorbereidingen en de nodige opbouwende discussies. Maar uiteindelijk zal dat worden beloond. De voorbereiding van de omgevingsvergunning is bijna gereed en zal binnenkort openbaar worden gezet door de Gemeente. Deze ligt dan ca. 8 weken ter inzage.  Daarna zal door de gemeente het grondwerk worden voorbereid. Je snapt wel dat het dit jaar geen schaatsen wordt op de aangewezen locatie Hertog Willemweg/Hogeweg. Toch willen we dit jaar niet aan ons voorbij laten gaan.

Het is nu een gunstig moment om te oefenen als de vorst komt. Co Scholten van Café het Koetje in Zandwerven stelt zijn parkeerterrein beschikbaar. De pomp uitproberen, dijkje aanleggen,  zandzakken en plastic waar nodig, is reeds gedaan. Het parkeerterrein staat nu als try-out  onder water. 

Dit willen we straks weer gaan doen als de vorst inzet om voor de  praktijk ervaring met ijs. Het kan zijn dat we dan een beroep op jullie doen, dit is helemaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Puur om te oefenen en om het plezier alvast te beleven wat we ook hopen te krijgen op onze “ eigen” ijsbaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam